11 suveræne forårsnyheder del 2... Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 
 
Nåh.
Men.
Der var kludder i det forrige nyhedsbrev.
Pga. tekniske problemer. 
Og vi havde ikke set det. 
 
Nu er teknisk problemer jævnt trælse, for at sige det på godt jysk. 
Jeg har SLET IKKE tålmodigheden til det. 
 
Ligesom når ens printer ikke virker. 
Burde være en naturlov. 
At de altid bare virker. 
Men det gør de jo ikke. 
Ligesom med vores nyhedsbreve.  
 
Heldigvis har vi søde læsere.
Der lige kunne gøre os opmærksomme på, at der var kludder i et par af bøgernes overskrifter og de efterfølgende beskrivelser. 
 
SÅ TAK!
 Her kommer nyhedsbrevet 👇
 Som det skulle have set ud. 
Fra start. 
 
Puha.
På et tidspunkt har man også bare lagt nok puslespil.
 
Og har brikker på indersiden af øjnene.
 
Og ondt i skulderen fordi man har siddet i en akavet stilling ind over spisebordet i forsøget på at finde den helt rigtige blå brik til himlen.
  
Men altså! 
 
Der er faktisk udkommet rigtig mange
lækre bognyheder
de sidste par uger. 
Men, forståeligt nok, er de blevet overset en smule. 

Nu har vi samlet dem, så du kan lade dig inspirere! 
 
(Og jo, der er et tema blandt de nyudkomne bøger i dette forår 2020. Det kommer vi nok ikke uden om. Men jeg har også fundet et par gode nyheder, som intet har med 2. verdenskrig at gøre. Overhovedet.)
 
Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup
Efteråret 1942. Den unge danske kvinde, Harriet, har netop efterladt sine to små børn på et børnehjem i Ålsgårde, efter at manden er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen. Nu er Harriet på vej til München for at indkvartere sig hos ægtemandens ven, Klaus og hans hustru. Mens Harriet forsøger at holde sig neutral i forhold til nazismen, er ægteparret en del af den nazistiske overklasse med sherry og dyre møbler i lange baner, men snart krakelerer den fornemme overflade, og den grusomme virkelighed trænger sig på... 
 
Indtil vanvid, indtil døden er seneste anmelderroste roman af Kirsten Thorup. 
De heldige af George Hunter
Familien Kurc mødes i 1939 for at fejre Seder. Kort efter spredes familien for alle vinde for at undgå rædslerne i koncentrationslejrene. Medlemmerne i familien er drevet af trangen til at overleve, og med indre styrke, håb og opfindsomhed kæmpe familien Kurc sig gennem nogle af de mørkeste år i det forrige århundrede. 
 
De heldige er en storslået roman baseret på forfatterens egen families historie om tiden som polske jøder under 2. verdenskrig.
Pigen fra den franske skole af Jacob Weinreich
I foråret 1945 er den danske modstandsbevægelse i knæ. Flere af bevægelsens medlemmer sidder fanget i Gestapos hovedkvarter i Shellhuset, hvor tortur er en del af dagligdagen. Imens planlægger britiske Royal Air Force en bombning af Shellhuset, men meget kan gå galt, når målet ligger midt inde i den venligtsindede København... 

Pigen fra den franske skole er en stærk og barsk fortælling baseret på virkelige hændelser under besættelsen af Danmark.
 
Friheden af Arne Dahl
Molly Blom er sporløst forsvundet, og hun er oven i købet gravid med sit og Sam Bergers fælles barn. Alene forsøger Sam sig som efterforsker i en sag om en forsvunden kvinde. Sagen leder Sam på sporet af en hemmelig skat, der gennem årene har lokket flere kriminelle. Måske den forsvundne skat også leder frem til Molly?  
 
Friheden er Arne Dahls fjerde bind i serien om Berger og Blom.
Vanæret af Linda Castillo
På en forladt gård samler en ældre amishkvinde og hendes to børnebørn valnødder, da hun bliver brutalt myrdet. Morderen tager det ene barn med, og det andet barn fortæller, at det er selve Djævelen, der er gerningsmand. Efterforskningen bringer politichef Kate Burkholder ind i et amishsamfund, der i starten virker hjælpsomme, lige indtil Kate begynder at stille spørgsmål...  
 
Vanæret er 11. bind i Linda Castillos serie om Kate Burkholder. 
Mysteriet i Genbrugsen af Anna Grue

Én af de frivillige ældre i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland dør pludseligt. Politiet er overbeviste om, at dødsfaldet skyldes naturlige årsager - også da endnu en af de frivillige dør. 

Efterlønneren, Anne-Maj Mortensen, er dog ikke lige så overbevist som politiet om de naturlige årsager bag dødsfaldene, og hun starter derfor sin egen efterforskning midt i hverdagen med slankekure, hundeopdragelse, havearbejde og familiemiddage. 

Mysteriet i Genbrugsen er Anna Grues nyeste udgivelse. 

 

 
Leksikon om lys og mørke af Simon Stranger
Forfatteren Simon Strangers jødiske kones familie boede i en tid i det hus, som havde tilhørt en af Norges mest frygtede nazibødler, Henry Rinnan. På baggrund af denne information beslutter Stranger sig for at gå på jagt i historien, og det er blevet til en roman om overlevelse, ydmygelse og sammenhold. Om den berygtede Rinnan-bande, om Komissar-familien, og om de fortællinger, som der gives videre til fremtidige generationer. 
 
udkom på norsk i 2018, og er nu endelig kommet på dansk. 
Bargums synder af Sofie Malmborg
Handelsmanden Frederik Bargum hører i 1700-tallet, efter flere fejlslagende forretningsidéer, om en ny handelsvare: Slaver. Bargum grundlægger derfor et kompagni, der skal tjene penge på slavehandlen mellem Afrika, Vestinden og Danmark.
Som femårig bliver Bargums egen datter, Rebecca, efterladt, da forældrene flygter med kreditorer i hælene, og som voksen forsøger hun at finde ud af, hvad der skete dengang, og hvor hendes forældre er nu.  
 
Sofie Malmborg er uddannet antropolog, og Bargums synder er hendes anmelderroste debutroman. 
Ikke før solnedgang af Johnanne Sinisalo
En ung og succesfuld fotograf. Et såret væsen i en baggård.
Al fornuft siger fotografen, at han skal lade væsenet ligge, da han finder kræet i sin baggård. Men noget drager ham, og han tager væsenet med hjem, hvor han passe og plejer det. Scenen er sat for en smuk fortælling om kontrol, tiltrækning, kultur, natur, magt og afmagt. 
 
Ikke før solnedgang er finske Johanna Sinisalos internationale gennembrud og udkom første gang i Finland i år 2000.  
 
To længeventede nyheder!
er netop udkommet!
 
Stephanie, også kendt som Geggo, er en del af Familien fra Bryggen. Som datter af Linse Kessler er hun nærmest vokset op for rullende kameraer.
I den nye bog kan man komme helt tæt på Stephanie, hvor hun blandt andet fortæller om, hvordan det er finde sig selv og skabe sin egen karriere, mens hele Danmark kan kigge med. 

Geggo - fra vild teenager til businesskvinde og mor er en beretning om de kampe, Stephanie tog som teenager, om at være i pressens søgelys, om at have fans og haters, om at have over 500.000 følgere på Instagram og om at være mor med stort M.
 
Faber & Pedersen er tilbage! 
Denne gang med 
 
Krimien er andet selvstændige bind i serien om Signe Kristiansen og Martin Juncker. 

En lokal advokat findes dræbt i en af byens parker, og Martin Juncker bliver kastet ud i en efterforskning, som trækker tråde til Junckers egen fortid. 

Samtidig får Junckers kone, Charlotte, der er journalist, et anonymt tip. 
Terrorangrebet, der fandt sted i København et halvt år tidligere, kunne måske have været forhindret. 
Juncker nægter al kendskab til det, og han frygter både for sit og hustruens liv, hvis Charlotte går ind i sagen. 

Junkcers tidligere makker, Signe, vil dog gerne hjælpe Charlotte. Signes eget liv er dog ved at gå op i limningen. Hun er besat af tanken om at få hævn over den mand, der voldtog hende, og det tærer på hendes familieliv. 
 
Husk! Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris, du ser.
  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder
Med venlig hilsen
Nete / WilliamDam.dk
Besøg os på Facebook